Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, sivuston kehittämiseen sekä markkinointi tarkoituksiin.

Green Toilet 330

 

 

Green Toilet 330 on tehokkaasti kompostoiva ja nesteen erotteleva kompostikäymälä, jolla on reilu kapasiteetti monenlaisissa käyttökohteissa.  Se on helppo asentaa niin vanhaan kuin uuteen huussiin. Green Toiletin kompostointitehokkuus on omaa luokkaansa.  Säiliö on varustettu pyörillä joten tyhjennys käy vaivattomasti. Vuosikymmenten hyvät käyttökokemukset hajuton, yksinkertainen, toimintavarma ehdottoman ekologinen valinta

 

Green Toilet erottelee nesteen kiinteästä jätteestä säiliön kaksoispohjan rakenteen avulla. Säiliö on varustettu pyörillä, joten tyhjennys käy vaivattomasti muutamassa minuutissa.  Kompostoiva Green Toilet ei tarvitse sähköä tai viemäriliitäntää toimiakseen. Green Toilet 330 kapasiteetti on hyvä, joten se sopii suuremmille perheille mökille ja ympärivuotiseen käyttöön sekä julkisiin kohteisiin.

 

Green toilet kompostikäymälän edut

Tehokkaasti kompostoiva

Suomessa valmistettu

Käytössä testattu jo vuosikymmenien ajan

Ekologinen

Hajuton

Rajaton kapasiteetti vaihtosäiliöillä

Pitkät huoltovälit

Kestävä, ei sisällä helposti rikkoutuvia osia

Hallittu nesteenkäsittely

Matalat käyttökustannukset

 

Toimintaperiaate

Green Toiletin kompostisäiliön sisässä on ainutlaatuinen kaksoispohja, joka erottelee ylimääräisen nesteen kompostista. Näin kompostoituminen alkaa jo käytön aikana. Kaksoispohja toimii kuten kaikille tuttu altakasteluruukku: osa nesteestä pääsee imeytymään takaisin kompostimassaan ja kiihdyttää kompostoitumisprosessia. Tehokkaan kompostoitumisen edellytys on, että massa on sopivan kosteaa: ei märkää eikä liian kuivaa.

 

Green Toiletin käyttö perustuu eräkompostointiin: kun käytössä oleva säiliö on täynnä, se vedetään pyörien avulla pois ja tilalle laitetaan vaihtosäiliö. Vaihtoehtoisesti, jos varasäilitötä ei ole käytössä, voi vähintäänkin esikompostoituneen Green Toiletin tyhjentää esimerkiksi puutarhakompostoriin ja jatkaa kompostointia loppuun saakka siellä.

 

Hajuttomuuden takeena kompostoinnin lisäksi on Green Toiletin tuuletusputki. Sen avulla ilmavirta pysyy oikeansuuntaisena: istuimesta ja kompostisäiliöstä tuuletusputkea pitkin ulos. Se vaikuttaa myös paljon nesteen haihdutukseen, etenkin lämpimällä säällä, jolloin suotonestettä tulee vähemmän. Tuuletusta voi tarvittaessa tehostaa tuulituulettimella tai sähköisellä kanavatuulettimella.

 

Kompostikäymälän ylimääräinen neste eli suotoneste, erottuu kaksoispohjan ansiosta kompostista ja valuu pohjan nesteletkua pitkin keräilykanisteriin. Vaihtoehtoinen käsittelytapa suotonesteelle on ohjata se GeoTrap Huussisuodattimeen ja siitä puhdistettuna maastoon.

 

Toimitus sisältää

kompostisäiliö kaksoispohjalla 330 litraa

kansi ja säädettävä jätekuilu 20 cm

pyörästö

ilmastointisarja: 2 x 100 cm tuuletusputki, joustoputki 50 cm, tuuletusputken hattu, yhteet sekä kiinnikkeet

nesteletku 150 cm (tarvittaessa pidempi – ota yhteys meihin)

suotonestekanisteri 20 litraa

säkki kuiviketta

saranoitu lämpöistuin, musta

asennus- ja käyttöohje

 

Asennus

Koko kompostisäiliö ja jätekuilu asettuu istuinpulpetin alle. Green Toiletin jätekuilu on säätyvä: se voidaan asettaa 1-20 cm säiliön yläpuolelle. Tämä helpottaa erityisesti vanhaan huussiin asennusta.

 

Istuinpulpetin alapuolella tulisi olla vähintään noin 92 cm tilaa säiliölle ja minimissään 66 cm leveä aukko huussin takana. Tarvittaessa voi usein lisätilaa saada kaivamalla maata pois istuinpulpetin alta tai korottamalla huussia tai istuinpulpettia. Jos jätekuilu jää alatasoon, voi siitä sahata ylimääräisen osan pois.

 

Tuuletusputki viedään usein huussin tai talon ulkoseinää pitkin ylös. Tuuletus toimii parhaiten, kun putki viedään mahdollisimman suoraan ylös ja mielellään yli harjan. Tarvittaessa kaikkia tuuletusputkitarvikkeita saa meiltä erikseen lisää, mikäli peruspaketti ei riitä.

 

Huolto

Kun Green Toilet kompostisäiliö täyttyy, irrotetaan tuuletusputken ensimmäinen jousto-osa sekä nesteletku säiliöstä. Pyörästö asetetaan paikoilleen omaan hahloonsa säiliössä, elleivät ne ole jo valmiiksi paikoillaan. Nämä kaikki toimenpiteet tehdään ilman työkaluja, käsin irrottamalla. Tämän jälkeen vedetään säiliö paikoiltaan ulos renkaiden avulla.

 

Kun käytössä on vaihtosäiliö, pohjustetaan sen pohja kuivikkeella noin 10-15 cm paksuudelta. Tämän jälkeen laitetaan kuilukansi tyhjän säiliön päälle ja asetetaan paikoilleen istuimen alle.  Täyden Green Toilet säiliön päälle laitetaan suljettu kansi ja sen voidaan siirtää sopivaan paikkaan jälkikompostoitumaan seuraavaan vaihtoon saakka.

 

Käyttökohteet

Isompi Green Toilet 330 sopii erinomaisesti mökille suuremmalle käyttäjäporukalle kuin myös julkisiiin kohteisiin: kesäkahviloihin, vierasvenesatamiin, luontoreiteille tms. matkailukohteisiin. Se on oikea valinta myös kun halutaan mahdollisimman pitkät huoltovälit käymälälle.

 

Vaihtoehdot ja lisävarusteet

pienempi Green Toilet 120 Family, joka sopii perhekäyttöön. Se on kooltaan kompakti ja sitä pystyy hyvin yksin siirtelemään. Green Toilet LUX, joka on posliini-istuimella varustettu kompostoiva kuivakäymälä sisätiloihin

 

Lisävarusteet

tuulituuletin

sähköinen kanavatuuletin (erityisesti sisätiloihin asennettaessa välttämätön)

Green Toilet 330 vaihtosäiliö  joita voi tarpeen mukaan hankkia järjestelmään lisää

kompostikiihdytin

 

 

Lisää tietoa tuotteista 044-3311 577

 

 

Hinta: 669 EUR
Tulosta

ROTONET on enemmän kuin nettikauppa. Tuotteiden lisäksi saat meiltä myös asennuspalvelun. Kaikki tuotteet tehtaan hinnoilla. Tutustu alan uutuuksiin ja laajaan mallistoon.